• F-klass på utflykt

  Den 27/9 gjorde f-klassen utflykt till Argus.
  Vi åkte kommunal buss till Falkenberg och hoppade av vid Argus. Där blev vi visade runt på biblioteket, vi fick hela för oss själva en stund. Vi fick gå in i sagogrottan och lyssna på en saga. Sedan åt vi vår matsäck. Därefter fick vi gå omkring fritt och läsa i böcker. Efteråt gick vi till lekplatsen. Vi hade gott om tid till att leka innan det var dags att ta bussen hem.
  En härlig dag!

 • Presentation av Petra

  Vi hälsar Petra Wallman varmt välkommen till skolan och här kommer hennes presentation.

  Jag heter Petra Wallman och är grundskollärare med inriktningen 1-7 Ma/No och idrott.  Jag har arbetat som lärare i många år på både stora och små skolor i Falkenberg och Varberg. Jag sökte mig till Morups friskola eftersom jag vet fördelarna med en liten skola där man har möjlighet att lära känna alla elever. Detta skapar en trygghet som är så viktig för att barnen ska må bra och då fungerar lärandet mycket bättre. Det jag gillar mest med läraryrket är att få vara med när eleverna lär sig nya saker och när de upptäcker att de faktiskt klarar av något svårt.

  Jag bor strax söder om Varberg och med den nya fina cykelvägen cyklar jag gärna och njuter av havsutsikten.

 • Skolskjuts

  Nu finns det en uppdaterad översikt av skolskjutsen.

 • Presentation av Malin

  Vi hälsar Malin Bolander varmt välkommen till skolan och här kommer hennes presentation.

  Jag heter Malin Bolander och arbetar på fritids och som resurs här på Morups Friskola.

  Jag är uppvuxen i grannbyn Långås och har alltid haft en dröm om att arbeta på en mindre skola, där alla elever blir sedda och kan känna sig trygga. Känner redan nu att jag har hittat rätt och ser fram emot att få följa era barns utveckling och bidra till deras trygghet.

  Tidigare har jag arbetat på en skola i Hyltebruk där jag också arbetade på fritids och som resurs och är sedan juni 2023 utbildad lärar- och elevassistent.

 • Vår nya rektor

  Jag heter Christina Stenman och började som rektor på Morups friskola i augusti 2023. Jag har arbetat med pedagogik och utbildning hela mitt yrkesliv, det började redan 1988 när jag fick en tjänst som praktikant på Äpplets montessoriförskola i Halmstad. Efter det har jag hunnit med att starta en montessoriförskola tillsammans med kollegor i personalkooperativ, utbilda mig till grundskollärare i sv/so åk 4 – 9, arbeta som lärare och skolledare på friskola i Stockholm och nu senast som lärare och skolledare inom Halmstad kommun. Jag har även gått den statliga rektorsutbildningen.

  På Morups friskola ser jag fram emot att driva vidare det arbete föregående rektor initierade, samt arbeta nära både lärare och elever. Det är mycket lättare på en liten skola.

  Jag har haft en väldigt positiv start på terminen och det märks att all personal är väldigt engagerad i skolans elever, vilket ni redan vet. Styrelsen har också varit ett gott stöd så här i starten.

  Nu ser jag fram emot en höst där vi på skolan fortsätter utveckla undervisningen med elevernas bästa i fokus. Om ni funderar över något kring skolan, är ni alltid välkomna att höra av er.

  Med vänlig hälsning Christina Stenman