• Skoljoggen (Morpejoggen)

  16:e september deltog vi i Skoljoggen.
  Temat för dagen är hälsan. Vi började med rörelse (skolgårdsdans). I klassrummen diskuterades det om varför det är viktigt att tänka på bra mat, träning, rörelse och sömn för att kroppen och hjärnan ska må bra. Tillsammans satte vi ihop ett litet rörelseschema som kan användas när vi behöver röra oss och ta en kort paus.

  Tillsammans sprang vi hela 38 mil (åk 2-6). Starkt jobbat!

  Skoljoggen är Sveriges största rörelsefest för barn och unga som arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen, som 2020 arrangeras för 38:e gången. Mer information finns på https://skolidrott.se/skoljoggen

 • Friidrottsdagar

  Vår idrottslärare Anders ordnade friidrott med eleverna på Morups IP. Åk 4 – 6 (torsdag 10/9) och åk 1 – 3 (fredag 11/9).
  Eleverna fick kämpa med 60 m, kast med liten boll, längdhopp och 60 m häck. Roliga utmaningar för alla.
  Vi tackar Gun, Elna och Agneta som var snälla och hjälpte oss.

 • Varmt välkommen Michael Assarsson, vår nya rektor

  Hej!
  Jag heter Michael och har jobbat större delen av mitt yrkesliv inom skolvärlden där jag har drygt 25 års erfarenhet, först som lärare och sedan som rektor. Jag är utbildad och legitimerad lärare samt har genomgått den statliga rektorsutbildningen. Jag har jobbat både privat och kommunalt, såväl på gymnasiet som i grundskolan. Senast det begav sig var i Hylte på Kråkbergsskolan som är en F-6-skola. Det känns inspirerande att jobba med elever och personal på Morups friskola!

  Min utgångspunkt kring det mesta i livet handlar om att försöka stå med båda fötterna på jorden samtidigt som jag försöker vara öppen för nya intryck. Jag är nyfiken av naturen och tycker att det är en viktig egenskap att kunna se det positiva i situationer.

  Hör gärna av er till mig via e-post eller via skolans telefon

 • Skolavslutning 2020

  Idag var det en annorlunda skolavslutning på många sätt. Enligt tradition har avslutningen varit i kyrkan men med tanke på Covid-19 gjordes avslutningen på skolgården istället. För att alla föräldrar skulle få ta del av avslutningen spelades den in.

  Nytt för i år är också att vi tackar eleverna som går ut i 6:e klass. Vi önskar dem ett stort lycka till!

  Sist men inte minst så tackar vi vår trogna rektor Margareta Pedersen som från och med höstterminen inte längre kommer att vara rektor. Margareta kommer fortfarande att vara tillsammans med barnen i olika delar av undervisning och stöd.

  Avtackning av 6:orna

  Avtackning av vår rektor Margareta Pedersen gör ordförande Therese Mårtensson.

  Vi önskar alla elever och personal ett gott sommarlov!

  Vi passar även på att tacka en av våra
  busschaufförer som kör våra barn.

 • Kulturtema Astrid Lindgren

  Varje år anordnar skolan “Kulturkväll” där eleverna och pedagogerna sätter upp olika pjäser utefter ett team som är utvalt. Normalt sätt är föreställningen just på kvällen men med rådande situation, Covid-19, så spelar vi in denna föreställning. Alla vårdnadshavare får inom kort en länk för att kunna se inspelningen.

  Här får ni ett smakprov ur föreställningen.